Rollkur

Tänkte skriva ett så kallat åsiktsinlägg som Rollkur en träningsform eller vad man ska säga. det går ut på att hästen går i låg, rund och djup form som i längden är väldigt skadligt för hästar/ponnys.Den är godkänd enligt FEI så länge den inte framkallas med våld, vilket vissa tränade dock anser omöjligt.
Den är vanligast inom dressyren och tillämpas som tränings metod till och med VM-OS nivå.
Formen är vell enligt mig okej några steg max varv, men rider man i den varv på varv på varv så kommer ju hästen på ont i ryggen och nacken och då kommer ju inte hästen gå att rida alls sen.
Det finns Många ryttare som blivit "anklagade" för att rida i rollkur av andra ryttare, tidningar och svallerbloggar. Många fottografer som har tagit kort på hästar när det ser ut som att dom går i Rollkur på tex. Framridnings banor, träningar mm. Som sedan sedan Tidningar och Skvallerbloggar har fått tag på och så är bollen i rullning.
Ögonblicks bilder har ni hörttalas om det?
Många hästar går ner så med huvet någon sekund innan den börjar gå i form.
Så innan ni anklagar folk för att rida i rollkur så kanske ni ska tänka ett steg längre. Sen så sitter någon och nötter så varv på varv så så klart man ska säga till. Men innan ni anklagar någon för något som är nästintill djurplågeri så tänk efter. Detta är ju heltklart djurplågeri!
men en bild som denna kan ju vara en ögonblicksbild.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0